Bijeenkomsten (Samen) helen seksueel misbruik

Het boek Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij. van Ivonne Meeuwsen is voor menigeen een bron van herkenning. De thema’s die er in staan zijn universeel voor slachtoffers van seksueel misbruik. In de bijeenkomsten Samen helen ga je met lotgenoten onder begeleiding de thema’s uit het boek bespreken. Per thema is er een leesopdracht en zo bereid je de bijeenkomst voor jezelf voor. Er ontstaat een groep die elkaar ondersteunt bij het helen.

Iedereen draagt bij aan de Samen helen thema’s
Iedereen heeft bij elk thema wel een bijdrage: als je het thema al ‘gehad’ hebt, kun je je ervaring delen. Als het thema voor jou actueel is, kun je leren van de ervaringen van anderen. De begeleider ondersteunt het proces en deelt zijn/haar kennis en ervaring over de thema’s.
Thema’s zijn: Je eigen verhaal vertellen; Omgaan met onbegrip en ongeloof; Afweermechanismen; Redenen om te helen; Boosheid; De relatie met de dader; Hoe bouw je een ondersteunend netwerk?; Rechtszaak, ja of nee? (spijt na?/helen door?); Liefde en intimiteit; Familie; Een (nieuw) leven opbouwen; Vergeving?

Inschrijven
‘Samen helen’ bestaat uit een serie van 12 bijeenkomsten van 3 uur, steeds één per maand. Schrijf je je in voor de hele serie dan betaal je 20 euro per keer (inclusief koffie/thee).
Om een groep te kunnen starten is een minimum aantal aanmeldingen noodzakelijk. Er is een aantal trainers opgeleid om de groepen te begeleiden. Je kunt je aanmelden voor een groep in Riethoven (nabij Eindhoven); Rotterdam; Ede; Heerde (tussen Zwolle en Apeldoorn); Suriname (binnenkort); Stoutenburg (bij Amersfoort); Nieuwerkerk aan de IJssel; Eindhoven en Groningen.
Informatie over hoe je je kan inschrijven vind je op www.helenvanseksueelmisbruik.nl. Je kan ook via e-mail contact opnemen: ivonne.windtraveller@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.