Wie zijn wij

Stichting Revief

Stichting Revief is in juni 2013 opgericht om lotgenotencontact te organiseren voor mensen die in hun kindertijd seksueel misbruikt zijn en om initiatieven van lotgenoten te ondersteunen. Revief draait 100% op de inzet van vrijwilligers. We hebben een bestuur dat de grote lijnen uitzet en een actieve Kerngroep. De Kerngroep bestaat uit lotgenoten en is het hart van de organisatie. Hier worden activiteiten voor de doelgroep georganiseerd, ideeën geopperd en nieuwe initiatieven ontplooid. Daarnaast heeft Revief de beschikking over een aantal adviseurs.

Stichting Revief staat voor ‘Kracht in Kwetsbaarheid‘. Kinderen die te maken krijgen met seksueel misbruik zijn op jonge leeftijd in hun groei en levenslust beschadigd. Dat maakt hen als volwassenen vaak kwetsbaar. Tegelijkertijd zijn zij vaak krachtig. Revief wil een herkenbare en zichtbare organisatie zijn voor lotgenoten in hun kracht én in hun kwetsbaarheid.

Helden Awards Gala

In samenwerking met Hulpverlening na seksueel misbruik organiseren we het Helden Awards Gala. Tijdens dit event laten we zien dat het mogelijk is om te helen van seksueel misbruik door lotgenoten in het zonnetje te zetten. Zij zijn de helden die andere lotgenoten kunnen inspireren en zijn een voorbeeld voor anderen die nog volop in hun helingsproces zitten.

Onze visie

Revief zet zich in voor het creëren van een veilige ruimte voor mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn. Een ruimte waarbinnen we vanuit respect en verbinding kunnen ervaren, leren en helen.

Judith Herman zegt hierover in ‘Trauma en Herstel’:

De eerste stap op weg naar herstel is dat de overlevende weer macht krijgt. Zij moet zelf de drijvende kracht zijn achter het herstelproces. Anderen kunnen wel advies, hulp, bijstand, genegenheid en verzorging bieden, maar zij kunnen haar niet genezen. Interventies die de overlevende van haar macht beroven, kunnen nooit bevorderlijk zijn voor haar herstel, hoezeer haar directe belangen er ook mee gediend lijken te zijn.

In dit proces blijf je zelf verantwoordelijk voor je eigen groei.

Revief is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. We hebben een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften, donaties en legaten zijn daardoor aftrekbaar voor de belasting.

Wat doen wij

Revief organiseert dagen waarin lotgenotencontact voor mensen die als kind seksueel misbruikt zijn centraal staat. Door het bespreekbaar te maken willen wij de taboe doorbreken. Naast het organiseren van onze eigen evenementen ondersteunen wij ook meerdere initiatieven van lotgenoten.

Onze Events

De Dag van het Misbruikte Kind

Op een van de twee laatste zaterdagen van september organiseren wij jaarlijks de Dag van het Misbruikte Kind. Op deze dag staan we bewust stil bij het misbruikte kind in ons. Deze dag staat in het teken van ontmoeten en delen. Hou deze site en onze social media in de gaten voor meer informatie en data!

Project Unbreakable

Project Unbreakable doorbreekt de stilte om seksueel misbruik. Wij hebben dit alom bekende project naar Nederland gebracht. De datum van de volgende Project Unbreakable is nog niet bekend – hou deze site en onze social media in de gaten!

Verwendag

Elk jaar organiseren wij een Verwendag. Deze dag staat in het teken van genieten, plezier en ontspannen. Dit wordt zowel voor mannen en vrouwen, als alleen voor vrouwen georganiseerd. Hou deze site en onze social media in de gaten voor data!

Mazzaze Massage dagen voor lotgenoten

In samenwerking met Mazzaze bieden wij twee speciale arrangementen aan. Deze arrangementen staan in het teken van aanrakingen via massage en het ervaren van het helende effect van een liefdevolle massage na het trauma van seksueel misbruik. De datum van de volgende Mazzaze Massage Dag is nog niet bekend – hou deze site en onze social media in de gaten!

Onze mensen

Het bestuur van Stichting Revief

 

Therese Bravenboer – voorzitter Revief

Mariska

Mariska – bestuurslid

Teus De Jong

 

 

 

 

 

 

Leonieke Bijvoet

 

 

 

 

 

 

Rudy Rutgers – penningmeester

 

 

Kerngroep

Stefanie Terpstra

Ellen Vogelezang

Anne

Tirza Rozema

Tirza Rozema

Janny

Janny

Freddy

Jo

Janneke † 11-07-’18

Janneke † 11-07-’18 Janneke heeft aan de wieg gestaan van onze stichting Revief. Al die jaren heeft ze zich naar vermogen ingezet en was ze betrokken, al was ze ziek van de chemo’s. Op een van onze dagen heeft ze een zeer herkenbare lezing gehouden over haar boek ‘Hoor mij zwijgen’. En nu, na acht jaar strijden, is ze op 55-jarige leeftijd weggegleden uit dit leven.

Janneke heeft in 2018 een masters onderzoek afgerond in het kader van een samenwerkingsproject van de Open Universiteit en Rutgers, kenniscentrum seksualiteit; Seksueel-misbruikslachtoffers: Hoe vergaat het hen in de GGZ. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Tijdschrift voor Psychotherapie.

We zullen haar wijsheid en haar liefde missen.

Adviseur Stichting Revief

Willemijn

Onze sponsoren

De activiteiten van Revief werden en worden mede mogelijk gemaakt door:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.