Boekentip: Niet geboren op mijn verjaardag

Niet geboren op mijn verjaardag – Sam van den Haak

Wat ik als meisje van 6 in bed leerde van mijn adoptievader, had niets met liefde te maken. Hoe het was om hier achter te komen en te ontdekken dat wat hij met me deed een taboe was en hoe het voelde om dit seksueel misbruikgeheim meer dan 25 jaar met me mee te hebben gedragen met alle schaamte die erbij kwam kijken, kun je lezen in mijn boek. Ook deel ik wat het met me deed toen ik na al die jaren eindelijk aangifte durfde te doen en de politie hem niet wilde opnemen omdat er het inmiddels verjaard was. Maar ik beschrijf ook hoe het me toch gelukt is om mezelf niet langer als mede-dader te zien en te kunnen stoppen met mezelf de schuld te geven. Ik beschrijf welke stappen in nodig gehad heb om mezelf te vergeven, uit de slachtofferrol te stappen en erover te gaan praten om het te kunnen verwerken.

Gelukkig is mijn verhaal ook een heel inspirerend verhaal te noemen, want ik neem je mee op de weg met verschillende levenslessen die ik bewandeld heb waardoor het me gelukt is mijn eigen droomleven te creëren en nu, ondanks dat ik nooit geleerd heb wat onvoorwaardelijke liefde is, eigenaresse te zijn van een heel succesvol bedrijf waarin teambuilding en een diepere connectie tussen teamleden centraal staat.

Op 17 september 2022 is het de dag van het misbruikte kind. Ik ben van mening dat mijn boek van toegevoegde waarde is voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren. In mijn boek is mijn verhaal te lezen, maar helaas is dit ook het verhaal van veel andere kinderen, jongeren en volwassenen. Dus mocht jezelf of iemand in je netwerk bijvoorbeeld in de hulpverlening werken of in het onderwijs, breng gerust het boek onder de aandacht om daarmee zoveel mogelijk slachtoffers van seksueel misbruik te bereiken, helpen, ondersteunen en waar mogelijk te inspireren.

En wil je meer zichtbaarheid geven aan dit onderwerp, help me dan ervoor te zorgen dat het boek in de boekwinkels komt te liggen. Dit is maar voor 0,7 procent van alle geschreven boeken weggelegd, maar het lukt als er genoeg pre-orders geplaatst worden. Bestellen kan hier: https://lnkd.in/e9vtrcGh

Werk je bij een hulpverleningsorganisatie of onderwijsinstelling en je wil het boek in de kerstpakketten meegeven of ken je een instantie voor wie dit heel passend zou zijn, neem dan contact op.

Reacties zijn gesloten.