Verwendag 2015

Voor iedereen een `must have’

Het weer was prachtig en de ligging nog beter. Zonnig en veel groen om ons heen.

12

Binnen was een grote gezamenlijk ruimte en heel veel klaslokalen met eigen bestemmingen. In de grote ruimte kon iedereen zitten; onderuit op een comfortabele bank of gewoon aan tafel. Dat was voor sommigen meer dan welkom, het verwachte loopje (10 minuten ingeschat) vanaf het station was een wandeling geworden van een half uurtje. En iemand had er drie uur over gefietst om te komen.

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

Vóór het hele spektakel begon was er genoeg stof tot bijpraten en kennis te maken. Er kwamen 43 deelneemsters, waarvan velen via Social Media. De koffie, thee en allemaal lekkers stond al klaar.

 

5

 

 

‘Het was ook weer fijn om bekenden te zien’

 ‘Ik ben graag onder lotgenoten, ik voel me veilig binnen deze groep’

 

 

 

Er waren in de nisjes al vrouwen bezig met het opbouwen van hun behandelingen door de dag heen; Pedicure Ellen van de Fijnegeer, Hoofdmassage door Marian Huyer, Imagocoach Juliette Kouters, Numerologie van Valerie Blom, Voetreflexologe Diewke Ram en Healing via de CLI.

7             6

En het programma waar iedereen zich bij aankomst voor in kon schrijven beloofde ook al veel moois; Mandala tekenen door Danka Husken-Smit, Labyrint lopen met Jeanne Lendfers en Monica Boschman of Frederique Hagendoorn, een Helende wandeling met Hanka Bootsma, een swingende Dansworkshop met Yula Baumgarten, een Zangworkshop met Eric van Drie, een Geleide fantasie met Stefanie Terpstra, Craniosacraal behandelaar Marjolijn van Ooijen, Lichaamsmassage door Els Keuning, Munay Ki door Jessica Otten.

 

Na het welkomstwoord werd de dag gestart. Ieder ging naar haar gekozen workshops of liet zich op een andere manier verwennen.

 

‘Heel bijzonder wat het lopen van een labyrint met je doet’

‘Ik heb voor het eerst gelakte nagels’ en ‘Ik hou niet van getut, maar vandaag durfde ik wel en het is voor herhaling vatbaar’

‘Na zo’n behandeling kan ik er wel een maand tegenaan’

‘Leuk om erachter te komen dat ik intuïtief al kleuren kies die me het beste staan’

 

 Lunch time

8

10

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de lunch niets dan goeds, we werden niet alleen onthaalt op een heerlijke lunch met salades, heerlijk broodjes en soep, het geheel zag er ook nog heel uitnodigend uit; helemaal passend bij de zonnige verwendag.

 

 

 

‘De innerlijke mens en mijn ogen kregen lekkers te eten’

 

In de middag waren er groepen buiten bezig, de groep labyrint lopen verzamelde takken waarmee ze een labyrint konden leggen en dan lopen. De zangworkshop was in de open lucht gaan oefenen, de sfeer was hilarisch, er werd veel gelachen. De dansworkshop maakte er werk van, alle deelneemsters en begeleiding waren buiten adem met rode koontjes, ze hadden er veel plezier gemaakt. Bij de geleide fantasie was iemand in slaap gevallen. Buiten zaten deelneemsters in de zon te kletsen, even tot bezinning komen of tot rust.

14 15

‘Gelukkig was er plek om even gewoon te genieten van de zon en de dag tot me door te laten dringen’

‘Wat heb ik gelachen’

‘Bij Revief voel ik meer dan welkom’

Nelleke van Rijnsoever

 

 

 

 

 

 

Prachtige beelden van Esther Gottenbos

16

 

 

 

 

 

 

 

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk lied dat werd ingezet door de zangworkshop. Een borrel en weer heerlijke hapjes erbij, om daarna gelaafd en verwend huiswaarts te keren.

‘Wat een heerlijke dag, een echte VERWENDAG’

‘Ik was er de eerste keer en ik vond de sfeer heel mooi’

De waardering vanuit de evaluaties was gemiddeld een 8,5. De verbeterpunten nemen we mee naar de volgende dagen. Onze grote dank is aan Jo Linschoten die deze dag tot in de puntjes heeft georganiseerd en de leden van de kerngroep die haar daarin bijstonden.

En natuurlijk bijzondere dank alle deelneemsters en workshopgevers, omdat we er samen een mooie, warme en gezellige dag van gemaakt hebben.

Reacties zijn gesloten.