Ervaringsverhalen

Aan het licht Aafke, Anneke, Anne-Lies, Annemarie, Bernadet en Christien
Zes vrouwen vertellen over hun zwangerschappen die zijn ontstaan uit incest. Ze vertellen ook, hoe ze uit het ravijn gekomen zijn en hun kracht teruggevonden hebben. Dit boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Elikser.

Breken met  je ouders Marloes Hospes
Als het contact met de ouders voornamelijk pijn oplevert terwijl alles is geprobeerd om de relatie te verbeteren, dan kan het soms beter zijn dat beide partijen hun eigen weg gaan. Dit boek met ervaringsverhalen is een bron van herkenning voor mensen met een ingewikkelde familie en biedt handvatten om de situatie te accepteren. Dit boek behandelt  de belangrijkste redenen om het contact te verbreken bijvoorbeeld verslaving, parentificatie, emotionele mishandeling of seksueel misbruik.

De som der delen  Ontmaskeringen door een zedenrechercheur – Thérése Evers
Semi-autobiografisch verhaal dat onder de huis kruipt en de gevolgen van seksueel misbruik invoelbaar maakt.

Geen woordFrank Hut
Schokkend en openhartig verhaal over misbruik, waarin de schrijver toont, hoe slinks de daders te werk gaan om slachtoffers in hun macht te krijgen.

GegrepenFemke Ekelhof
Een meisje van twaalf jaar wordt verkracht. Haar omgeving heeft geen idee wat er allemaal in haar omgaat, want het lukt haar niet om erover te praten. School, ouders, hulpverleners: ze doen oprecht wat hen het beste lijkt, maar slaan de plank helaas mis. Het meisje doet wat zij denkt dat nodig is om zich eindelijk weer veilig te voelen: misschien kan ze dan ontsnappen aan de dader en aan haar levendige herbelevingen. Ze belandt echter in een nog veel gevaarlijker situatie…

Het duivelskindAngel van der Vecht & Maria Genova
In Het Duivelskind vertelt Angel van der Vecht haar schokkende levensverhaal. Een persoonlijk verhaal over kindermisbruik, mishandeling, falende jeugdzorg en zwijgende omstanders.

Het slachtoffer achter de daderJeanette Blumers
In deze autobiografie beschrijft Jeanette hoe zij als dochter van een adjudant van de Haagse politie, werd opgevoed door haar ouders, haar jeugd beleefde en tenslotte achter slot en grendel verdween omdat zij haar man vermoordde.

Hoor mij zwijgenJanetta Dorothea
Een hoopvol boek dat vertelt dat een goed leven mogelijk is, ook voor wie een geschiedenis van mishandeling of seksueel misbruik heeft.

In mijn onschuld– Merel van Groningen
In 2008 debuteerde Merel van Groningen met het boek “Misleid”. Dit boek vertelt het verhaal over de weg die Merel als 15-jarige bewandelde om uiteindelijk in het web van een loverboy verstrikt te raken. In haar tweede boek “In mijn onschuld” dat vertelt hoe zij werd misbruikt door haar hulpverlener nadat zij in een internaat onder toezicht werd gesteld.

Inzicht in incest Hélène Havinga
Vragen die Hélène heeft gesteld aan lotgenoten zijn verwerkt in een pdf bestand met verhalen, gedichten en spreuken. Via de website is dit bestand van 44 pagina’s te downloaden.

Niemand mag het wetenJulia Latchem – Smith
Haar moeder hield niet genoeg van haar – haar vader teveel. Waargebeurd verhaal van een vrouw die vanaf haar zevende tot haar dertiende jaar door haar vader seksueel misbruikt wordt.

(On)BegrepenFemke Ekelhof
Dit is het vervolg op het boek ‘Gegrepen’. Dit boek gaat over de impact van de trauma’s op haar leven. Net gevlucht van de man die haar voor ogen heeft als satanisch bloedoffer, twijfelt Femke of ze nu werkelijk haar leven heeft gered. Overal voelt ze zich onveilig, maar door haar angst om te spreken over wat ze heeft meegemaakt, is ze nog niet in staat om hulp te vragen.

Reacties zijn gesloten.