Engelstalig

Allies in Healing – Laura Davies
Een boek speciaal voor partners van seksueel misbruik slachtoffers met veel tips, informatie en oefeningen die kunnen helpen.

Emotional blackmailSusan Forward & Donna Frazier
Uitgediept boek over hoe precies emotionele chantage werkt en hoe je  je eruit kunt onttrekken.

Families And How To Survive ThemJohn Cleese & Robin Skynner
Een hele lichte noot en erg komisch maar er staan ook dingen in die je echt heel erg kunnen helpen bij het ontdekken waar het in het gezin nu eigenlijk scheef ging.

Father-Daughter Incest Lisa Hirschman & Judith Lewis Herman
Net als “Trauma en herstel” is ook dit een boek met heel erg veel informatie. Weer ietwat droog om te lezen voor slachtoffers maar wel weer met dingen erin die de moeite waard zijn.

Finding Your Own North Star – Martha N. Beck
Dit boek beschrijft waar je vast kan komen te zitten en helpt je erdoorheen te breken.

FlowMihaly Csikszentmihalyi
Dit boek beschrijft hoe je gelukkig kan worden. Het bevat enorm veel informatie en heel erg veel tips die helpen als het moeilijk is om door te gaan.

Forgive and ForgetLewis B. Smedes
Een mooi boek over vergeving, waarom we vergeven, wanneer en wat het voor je kan doen.

For Your Own GoodAlice Miller
Een boek over wat het met je doet als je niet beschermd wordt tijdens je opvoeding.

Secret Survivors – Sue E. Blume
Door een sociaal werkster geschreven boek na meer dan twintig jaar ervaring met het helpen van slachtoffers, bomvol informatie en geschreven met zoveel medeleven en respect voor de slachtoffers, een echte steun voor iedere overlever. Aanrader ook voor therapeuten en artsen die meer inzicht willen krijgen in waar slachtoffers van seksueel misbruik mee te maken krijgen.

The Courage to Heal: A guide for women survivors of child sexual abuseLaura Davies & Ellen Bass
Ellen Bass beschrijft het proces van seksueel misbruik verwerken met voorbeelden, verhalen en heel veel tips. Geschreven door een slachtoffer en haar therapeute.

The Gift of Fear  Gavin de Becker
Na seksueel misbruik blijft er veel angst over bij het slachtoffer en is jezelf beschermen moeilijk. Dit boek legt uit wat angst is en hoe je ernaar kan luisteren en erop kan acteren om weer veilig te zijn.

The Hite Report – Shere Hite
A Nationwide Study of Female Sexuality. Dit boek is al wat verouderd maar bevat een prachtige studie over hoe mannen over seks denken, wat ze denken dat er van hun verwacht wordt en wat ze doen en niet doen.

The Power Of Now – Eckhard Tolle
Over in het hier en nu komen.

The Science of Evil –  Simon Baron-Cohen
Een geweldig boek over wat mensen ertoe brengt om anderen pijn te doen, hoe dat soort mensen te herkennen en ideeën over hoe met ze om te gaan.

The Ultimate BetrayalPh D. Ricker & Audrey Ricker
Een boek over de rol van de moeder die mee doet in het seksueel misbruik of de andere kant op kijkt. Met heel veel verhalen en oefeningen om perspectief te krijgen op wat dat met je doet.

Too Good For Her Own GoodJo Ann Krestan & Claudia Bepko
Niet een boek direct over seksueel misbruik maar over wat het met vrouwen doet om het label ‘goed’ te dragen.

Toxic Parents Susan Forward
Een toegankelijk boek over de dynamiek binnen een gezin waar seksueel misbruik in voorkomt.

Understanding Child Molesters Eric Leberg
Absolute must-read voor professionals in elk veld waar met slachtoffers wordt gewerkt. Voor slachtoffers kan het erg confronterend zijn om het te lezen maar ook een enorme opluchting als je eindelijk het patroon ziet wat misbruikers gebruiken; “Ik deed het niet, het was niet zo erg, het was zijn/haar schuld maar ik deed het niet…” en dan weer van voren af aan.

When Everything Changes, Change EverythingNeale Donald Walsch
Wat je kan verwachten als je aan een traject begint dat dingen gaat veranderen. Dit boek geeft inzicht in verander processen en helpt voorbereid te zijn op dingen die kunnen gebeuren.

 

Reacties zijn gesloten.