Christelijk

Als douchen niet meer helpt… Gabriëlle van Maestrigt
De schrijfster vertelt aan de hand van dagboekfragmenten, gedichten en brieven aan haar beste vriend en aan anderen van haar verleden als incestslachtoffer.

De herder was een huurlingLeny Selles
Een autobiografisch verhaal van een vrouw die twee jaar lang werd misbruikt door haar predikant.

 Je eigen levenswegAnselm Grün
Wonden uit je jeugd veranderen in nieuwe kansen. Misschien behoor je tot de grote groep mensen die getekend zijn door de relatie met hun ouders. Je hebt verwondingen opgelopen die zelfs in je huidige relaties doorspelen. Je zou willen worden wie je ten diepste bent. Hoe moeilijk het soms ook lijkt, ook voor jou is het mogelijk om je eigen levensweg te vinden en oude patronen te doorbreken. Aan de hand van Bijbelverhalen en sprookjes wijzen Anselm Grün en Maria-M. Robben de weg naar herstel en naar nieuwe kansen.

NaomiDr. J.C. Borst
Incest brak haar geluk. Naomi en oom Henk zijn gefingeerde personen. Ze staan symbool voor de slachtoffers en daders rond incest. Door hun indringende verhaal biedt Naomi meer dan een informatief boek over de gevolgen van incest.

Over leven na seksueel misbruikGwen Purdie
Over leven na seksueel misbruik behandelt de complexe en pijnlijke thema’s rond seksueel misbruik vanuit christelijk oogpunt.

Seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms- Katholieke kerkNel Draijer & Pieter Kalbfleisch
Rapport van commissie van onderzoek. Schrijnend, ingrijpend en talrijk zijn de berichten over seksueel misbruik die in Nederland in de loop van 2010 bekend werden. Jongens en meisjes die afhankelijk waren van geestelijken en op gruwelijke wijze zijn misbruikt.

Verraden vertrouwenDr. J.C. Borst
Pastoraat aan incestdaders en slachtoffers. Pastoraat verlenen aan incestdaders en slachtoffers en hun familieleden is een moeilijke opdracht. Het vereist veel geduld en inzicht in deze complexe problematiek. Incestdaders voeren vaak veel verontschuldigingen aan om hun verantwoordelijkheid te ontlopen, gezinsleden hebben schuldgevoelens omdat zij wel of juist niet wisten dat er sprake was van incest, en incestslachtoffers proberen de inbreuk op hun lichamelijke en geestelijke integriteit een plek te geven in hun leven.

Wat huiselijk geweld met je doetRoel Timmerman
Dit boek wil een bijdrage leveren aan meer openheid over dit thema. Aan de orde komen vragen als: Wat is huiselijk geweld? In welke vormen komt het voor? En wat zijn de gevolgen? Om tenslotte in te gaan op de mogelijkheden voor behandeling en wat te doen in geval van nood. In het boek staan verhalen van slachtoffers en naastbetrokkenen, waarin ze vertellen over hun ervaringen met huiselijk geweld.

 

Reacties zijn gesloten.