Agenda

Is er bij u in de buurt een activiteit rondom lotgenotencontact rondom seksueel misbruik? Geef het door, dan vermelden wij het in de agenda.

Zaterdag 8 september: Kom-op-verhaal-dag - Utrecht

(VER)BEELDEN VAN KRACHT
Beelden spreken tot de verbeelding. Ze kunnen een persoonlijke ervaring uitdrukken en tegelijkertijd raken aan een essentie van het menselijk bestaan. Beelden kunnen troostrijk zijn, vertrouwen geven en herinneren aan kracht.
Aan welke beelden ontleen jij kracht? Met behulp van oefeningen, verhalen en visualisatie gaan we samen op zoek.
Op zaterdag 8 september 2018 van 10.00-16.00 uur in het Graalhuis, Nieuwegracht 51 te Utrecht.
Klik hier voor meer informatie.

Dag van het Misbruikte Kind 2019

Zaterdag 14 september 2019 - Driebergen

Op de Dag van het Misbruikte Kind staan we bewust stil bij het misbruikte kind in ons. Kinderen die te maken krijgen met seksueel misbruik zijn op jonge leeftijd in hun groei en levenslust beschadigd. Dat maakt ons als volwassenen vaak kwetsbaar. Tegelijkertijd zijn wij vaak krachtig. Om die kracht te vieren en (h)erkenning te geven aan de kwetsbaarheid, organiseren we ook dit jaar de Dag van het Misbruikte Kind.

Meer info en aanmelden

Vanaf oktober 2018: Het 8 maanden Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik - Utrecht

Belief en Beleef organiseert het Halfjaar Traject in een nieuw jasje: het 8 maanden traject voor lotgenoten. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen! Klik op deze link voor meer informatie.

7 oktober 2018: De stilte doorbreken

Tijdens de laatste Dag van het Misbruikte Kind heeft Ine v.d. Heuvel de workshop IK-grens gegeven. Een workshop die door de deelnemers zeer gewaardeerd is. Vanuit haar praktijk start Ine voor de 7e keer met een traject voor vrouwen. Dit traject wordt verdeeld over 6 zondagen en 1 avond voor partners/naastbetrokkenen. De start van dit traject is 7 oktober 2018. Voor verdere informatie zie: http://www.orig-ine.nl/therapie/seksueel_misbruik/

10 oktober zesde landelijk congres celevt  

Zevende CELEVT congres

Vrij 12 oktober t/m zo 14 oktober: And Still I Rise - De Glind (nabij Amersfoort)

Dit weekend is bedoeld voor vrouwen die als kind seksueel mishandeld zijn.In het weekend staat erkenning van je traumatische ervaringen als gevolg van seksuele kindermishandeling centraal. Als ingang nemen wij het lichaam. Daarin liggen je traumatische ervaringen als herinneringen opgeslagen. Deze zijn vaak moeilijk onder woorden te brengen.
Door met je aandacht naar je lichaam te gaan, kun je het traumaverhaal dat je lichaam vertelt beter leren waarnemen, (h)erkennen en vertrouwen.
Je lichaam is een enorm rijke bron aan kennis.
In een laagdrempelige en veilige omgeving worden je afwisselende lichaamsgerichte therapeutische werkvormen – als lichaams- en ademwerk, innerlijk kind- en krachtwerk alsook spelen en bewegen met creatieve materialen – aangeboden. Zo kun je onderzoeken welke werkvormen je aanspreken en welke niet.
Thema’s die gedurende het weekend aan bod komen zijn o.a. basisbehoeften en grenzen aangeven, contact maken met je innerlijk kind en je beschermende volwassene, gehechtheid en relaties alsook het voelen en uitdrukken van emoties.
Klik hier voor meer informatie.

Zaterdag 2 en zondag 3 november: Mazzaze Massage 2daagse Ontmoeting - Driebergen

In 2018 organiseert Revief weer een Mazzaze Massage Ontmoeting! Dit weekend is bedoeld om op een goede manier weer te leren omgaan met aanrakingen en aangeraakt worden. Middels kleine oefeningen werken we toe naar zowel het ontvangen, als het geven van ontspannende massages. De regie heb je tijdens dit weekend in eigen hand. Het weekend is geheel verzorgd.

  • datum: 3 en 4 november 2018
  • tijd: zaterdag 10 uur – zondag 16.30 uur
  • Locatie: Landgoed De Horst in Driebergen

Meer info en aanmelden

17 november Project Unbreakable in Overijssel.

Project Unbreakable heeft inmiddels plaatsgevonden in 5 provincies en dit keer is de provincie Overijssel aan de beurt. Dit keer zijn we te gast bij: stichting Focus.

Meer info en aanmelden.

17 november 2018: Symposium 'Positieve seksualiteit na seksueel misbruik'

Op 17 november organiseert Hulpverlening na seksueel misbruik het middagsymposium 'Positieve seksualiteit na seksueel misbruik'. Dit is het laatste symposium dat wij op deze manier gaan neerzetten, dus, als je deze vorm van kennisoverdracht fijn vindt, grijp deze kans.

Meer info

Vrij 7 december t/m zo 9 december: (vast)houden en (los)laten - De Glind (nabij Amersfoort)

(on)breekbaar zijn. Wat van je verleden neem je mee naar jouw toekomst? Wat laat je achter? Wat mag uit de koffer en wat is juist helpend om mee te nemen? Hoe help je jezelf wanneer je iets los wilt laten maar het niet lukt om er helemaal van los te komen? Welke hulpbronnen heb je binnen jezelf of je omgeving? Durf je deze bronnen aan te boren? Wat mag zichtbaar worden van jouw weg en wat niet?
Via allerlei oefeningen kom je in contact met jouw eigen creativiteit. Inzichten worden beeldend verwerkt in een houten kistje. Jouw eigen, unieke, betekenisvolle kistje.
Dit weekend is bedoeld voor vrouwen die in hun leven te maken hebben gehad met (seksueel) misbruik. Wil jij onderzoeken wat (los)laten en (vast)houden voor jou betekent? Dan is dit weekend iets voor jou!
Klik hier voor meer informatie


Afgelopen evenementen:

  • Mazzaze Massage dagen 2017 - Revief
  • Lotgenotendag - Skip
  • Dag van het Misbruikte Kind - Revief
  • Verwendag 2017 
  • Ik (innerlijk kind) dag Hanny Lynch

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.