Helden Award Gala

Hel(d)en van seksueel misbruik

Veel slachtoffers van seksueel misbruik ondervinden grote gevolgen van misbruik, soms pas op latere leeftijd. Angst, PTSS, depressie, laag zelfbeeld, sociaal isolement, eenzaamheid, schuld- en schaamtegevoel, wantrouwen, fysiek letsel, grotere kans op verslaving, niet je huis uit durven gaan. Het is maar een greep uit de gevolgen die seksueel misbruik met zich mee kunnen brengen.

Iedereen is een held

Deze klachten aan te pakken en besluiten dat je niet langer onder de gevolgen van seksueel misbruik gebukt wil gaan, dat vergt moed. Of je hier nu grote of kleine stappen in hebt gezet, om elke stap ben je een held.

Iedereen die durft te helen is een held in zijn of haar eigen leven. Iedereen die een jeugd die getekend is door seksueel misbruik overleeft heeft, is een held. Het gaat bij de Awards dan ook niet om wie de beste held is, maar om het zichtbaar maken van de positieve verhalen.

Om te laten zien op welke manieren je kunt helen, zetten we jullie helden in het zonnetje. Zij zijn een voorbeeld voor iedereen die zelf in een helingsproces zit. Wie die helden zijn, bepaal je zelf.

Informatie

Het Helden Award Gala wordt georganiseerd in samenwerking met "Hulpverlening na seksueel misbruik" organiseren we het Helden Awards Gala. Iemand nomineren of jezelf aanmelden voor de dag kan via deze pagina.

Je kun je in onze agenda informatie vinden over de eerstvolgende dag.

Nadere informatie over deze/vorige edities.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.