Dag van het Misbruikte Kind 2018

15 september 2018 organiseert Revief de Dag van het Misbruikte Kind. Inmiddels is het evenement vol, waardoor het niet meer mogelijk is om in te schrijven voor dit evenement.

Ook dit jaar vindt de Dag van het Misbruikte Kind weer plaats op landgoed de Horst in Driebergen. Vanaf 10 uur staat de koffie klaar en ronden we deze dag gezamenlijk rond 17.00 uur af.

Wat is het?

Op deze dag staan we bewust stil bij het misbruikte kind in ons. Tijdens het kennismakingsritueel branden we een lichtje voor het kind dat onrecht is aangedaan. We maken contact met onze kwetsbaarheid én onze kracht. Deze dag staat in het teken van ontmoeten en delen. In de ochtend is er een lezing, en na de uitgebreide lunch zijn er verschillende workshops waar je uit kan kiezen. We sluiten altijd af met een gezellige borrel.

Deelnemers spreken over een ‘warm bad’, ‘integer’, ‘je welkom voelen’ en ’thuis komen’.

Wat gaan we doen?

De dag wordt geopend met een lezing door onze voorzitter, Therese Bravenboer.

De workshops en activiteiten van de middag:
Paardencoaching
Nathalie Snijders verzorgt de workshop paardencoaching. Nathalie is in het dagelijks leven maatschappelijk werkster. Door als deelnemer met het paard in contact te zijn en via dit contact verstand en gevoel weer met elkaar in verbinding te brengen, wordt het mogelijk om spanning die gepaard gaat met trauma, stukje bij beetje los te laten. Mensen ervaren het paard als steun bij het aangaan van de los te laten emoties. Deze manier van werken wordt als zeer prettig, positief confronterend en enorm bevrijdend ervaren.

Partnerworkshop
Voor paren waarbij een partner getraumatiseerd is, is samenleven vaak lastig. Oude patronen spelen makkelijk op. Voor allebei de partners is begrenzen vaak een hele uitdaging. Mini’s visie is dat belemmeringen er zijn om opgelost te worden. Dit kan door er liefdevolle aandacht aan te besteden en het bewustzijn te verhogen. Dat verbindingen kunnen herstellen als je je kan verbinden met jezelf.

Ik-Grens
Ine van den Heuvel geeft de workshop Ik-Grens, volgens de methode van Nick Blase. De methode is sterk inzichtgevend en ik-versterkend. De ervaring met en de vormgeving van onze begrenzing ontwikkelt zich waarschijnlijk een leven lang. Het is duidelijk dat seksueel misbruik de gezonde ontwikkeling van deze persoonlijke ik-grens ernstig verstoort. Nadat Ine wat heeft uitgelegd over de ik-grens, maken we een beeld van deze ik-grens zoals die op dit moment bij ons ‘bovenborrelt’. Aan de hand van onze beelden vertelt Ine iets over de schadelijke gevolgen van seksueel misbruik op deze ik-grens, en vooral, wat kan helpen om deze gezonder te maken.

Stromingsbeelden

Vera Montizaan geeft de creatieve workshop Stromingsbeelden. Een stromingsbeeld is een “gestolde beweging” die je met mooie stiften op papier zet. Het ontstaat door het herhalen van een vorm, je volgt steeds wat er al is en je stroomt mee en steunt op wat er al is. Het helpt je om te leren mee te stromen met je levensenergie en geeft inzicht in de richting die voor jou prettig stroomt.

Stenen schilderen
Anouschka Zijlstra Evers geeft deze creatieve workshop. In haar eigen woorden: “Er helemaal mogen zijn van jezelf en dat doen waar je echt blij van wordt, vrij van oordelen. Zo is ook het schilderen van stenen ontstaan. Met liefde laat ik je, tijdens de Dag van het Misbruikte Kind, in deze workshop kennismaken met de verborgen creativiteit in jou!”

Zang

In de woorden van Saskia Jonk, die deze workshop geeft: “Ik probeer mensen vanuit een natuurlijke weg hun stem te laten ontdekken. Hoe het zo ontspannen mogelijk kan. De muziek komt naar je toe ipv je best te doen om t zo mooi mogelijk te zingen. Iedereen kan/ mag klank maken. Mijn motto is: geniet van je eigen unieke klank! Voor vele zangers is samen zingen het fijnst. Het geeft kracht/ energie en steun. En je hoeft niet alleen klank te maken, samen sta je sterker.”

Over de Streep

Anne en Jan geven ook dit jaar de workshop Over de Streep. Tijdens de workshop mag je om de beurt zeggen: Ik ben zeker de enige die…, waarna degenen die zich daarin herkennen, zich bij deze persoon scharen. De verhalen die loskomen kunnen heftig zijn maar geven ook veel herkenning en onderlinge steun. De begeleiding is zeer warm en professioneel, en biedt ruimte om met elkaar te delen en elkaar te troosten. Een bijzondere en bijzonder helende ervaring.

Motorrijden
Net als vorig jaar kun je ook dit jaar mee met de motor – denk aan stevige kleding, zoals jeans en een jack met lange mouwen! De rit duurt wat korter dan de andere workshops, en deze extra tijd kan aangenaam gevuld worden: praten met en luisteren naar Bernhard, aanschuiven bij de workshop Stenen schilderen, De Reünie kijken waarin onze voorzitter Therese Bravenboer te gast was, of een rustmoment op het prachtige terrein van De Horst.

Afsluiting: klankschalenconcert
Onze dag is voor veel deelnemers een dag met veel indrukken. Om ontspannen naar huis te kunnen gaan, zullen we daarom afsluiten met een klankschalen concert door José van de Wouw.
Ontspannen zittend of liggend word je ondergedompeld in een bad van zachte klanken. De subtiele klanken hebben een harmoniserende werking op lichaam en geest en brengen je energie in balans.

Hoe schrijf je je in voor de workshops?

De mensen die zich hebben aangemeld voor de Dag van het Misbruikte Kind, krijgen een email waarin ze zich kunnen inschrijven voor 3 activiteiten. Omdat sommige workshops zich niet lenen voor grotere groepen, geldt hier: wie het eerst komt, het eerst maalt. Dus is de workshop van je eerste voorkeur vol, dan kan het zijn dat we je indelen voor je tweede en desnoods derde keus. Dus hou je mailbox in de gaten en schrijf je snel in!

Wat kost het?

De all in prijs voor deelname is € 35. Voor deelnemers met een laag inkomen is de all in prijs € 17,50. Donateurs betalen € 30,-.
Mocht de prijs voor deelname echt een probleem zijn, neem dan even contact met ons op via info@revief .nl.

Alle informatie

Locatie: Landgoed De Horst in Driebergen
Datum: 15 september 2018
Tijd: Vanaf 10:00 uur.
Reguliere Entree: € 35,-
Donateurs Entree: € 30,-
Entree Laag Inkomen: € 17,50

Inschrijven is niet meer mogelijk

Reacties zijn gesloten.