Verwendag

Stichting Revief organiseert elk voorjaar een Verwendag voor mensen met een verleden van seksueel misbruik.

Een dag die in het teken staat van genieten, ontspannen en plezier in samen zijn. Het ene jaar is deze dag van mannen en vrouwen, het andere jaar alleen voor vrouwen. Dit om de drempel te verlagen voor vrouwen die zich (nog) niet voldoende veilig voelen in het bijzijn van een mannelijke lotgenoot.

Vaak hebben mensen met een verleden van seksueel misbruik te kampen met chronische PTSS en kan ontspannen en genieten erg lastig zijn. Het lichaam is verboden gebied, genieten staat gelijk aan verraad. Bewuste en onbewuste aannames schuiven er gemakkelijk tussen waardoor het moeilijk is zichzelf iets te gunnen.

Verwendagen Slachtoffers Seksueel Misbruik

Daarom vindt Revief het belangrijk om een Verwendag te organiseren, een dag waarop lotgenoten laagdrempelig kunnen ervaren wat bijvoorbeeld massage, voetreflexologie of healing kan betekenen. In een omgeving met gelijkgestemden waarin het veilig genoeg voelt om zichtbaar te mogen en kunnen zijn, te ontspannen en te mogen delen. Unaniem krijgen vrijwilligers terug dat men zich gedragen voelt op zo’n lotgenotendag.

Verwendag 2017

Ook dit jaar organiseert Revief weer een verwendag! Deze dag waarin je in een veilige omgeving samen met lotgenoten een dag van ontspanning kan ervaren, een dag waarin jij echt helemaal jezelf mag zijn. Voor zowel mannen als vrouwen worden allerlei workshops aangeboden, groepsworkshops en individuele workshops. Creatief, muziek, bewegen, massage en lichamelijke verzorging. Kortom voor elk wat wils.

Meld je snel aan!

Verslag van eerdere edities

 

Een van de reacties:

‘Ik kan er weer even tegen na zo’n prachtige dag van jullie en ‘ik kijk uit naar de volgende dag’.

Een andere reactie die we vaak terugkrijgen, is dat lotgenoten mogen ervaren dat ze niet de enige zijn en hoe helend het lotgenotencontact van zo’n dag (door)werkt. De sfeer is altijd ongedwongen en voelt volgens de deelnemers ‘als een warm bad’.

Lees hier verder voor het verslag van de Verwendag 2015.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.