Projectgroep gynaecologie

Revief zoekt jouw ervaringen rondom gynaecologie

Bijna alle vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met een bezoek aan de gynaecoloog. Veel vrouwen ervaren dit als ongemakkelijk en lastig. 

Voor vrouwen die seksueel misbruikt zijn ligt de drempel vaak nog vele malen hoger en komt het nog nauwkeuriger hoe de gynaecoloog met je omgaat. Je wilt waarschijnlijk het liefst een arts die jou als mens behandelt, rekening houdt met jou als vrouw én jouw misbruik-verleden. Die naar je luistert, uitlegt en jou goed begeleidt gedurende het onderzoek. Uit verhalen van lotgenoten is gebleken dat het in de praktijk helaas niet zo vanzelfsprekend is als wij zouden willen.

Daarom heeft Stichting Revief een Projectgroep samengesteld. De Projectgroep Richtlijnen Gynaecologie, ofwel de PRG. Deze Projectgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen en gaat zich bezighouden met het ontwikkelen en samenstellen van richtlijnen voor gynaecologen met betrekking tot vrouwen die seksueel misbruikt zijn. Dit met als doel verandering te bewerkstelligen in de behandeling en bejegening van de gynaecoloog naar vrouwen die in hun verleden seksueel misbruikt zijn. Want dat het beter kan, daar zijn wij van overtuigd.

Om tot goede richtlijnen te komen, vinden we het van groot belang dat we eerst ervaringen en klachten verzamelen van vrouwelijke lotgenoten, zodat we in kaart kunnen brengen hoe het anders zou kunnen en moeten. Naast vervelende ervaringen zijn positieve ervaringen en adviezen net zo belangrijk om te horen.

We willen hierbij graag een oproep doen aan jou als lotgenote.

Heb jij vervelende ervaringen, positieve ervaringen, klachten, tips en adviezen over een bezoek aan de gynaecoloog. Laat het ons weten!

Ook als je hier al iets mee hebt gedaan, bijvoorbeeld een klacht ingediend middels een brief of gesprek horen we dat graag. Wij, als medewerkers Projectgroep Richtlijnen Gynaecologie, zijn heel blij als je je verhaal met ons zou willen delen.

Je kunt je ervaringen mailen naar: prg@revief.nl.

Vind je het prettiger om je ervaring te delen via de telefoon dan kan dat ook. We hebben speciaal hiervoor een telefoonnummer beschikbaar gesteld: 06-82 42 09 19. Iedere woensdag van 9.30 tot 10.30 uur zal één van ons je persoonlijk te woord kunnen staan.

Alle informatie zal uiteraard vertrouwelijk behandeld worden, namen van personen, ziekenhuizen en instellingen zullen wij uit voorzorg verwijderen.

Voor ons is het van belang om jullie ervaringen te horen. Hoe erg het soms was en hoe het beter kan.

Namens de medewerkers van de Projectgroep willen we jou alvast hartelijk bedanken.

Willemijn, Ingrid en Jolanda