Nog enkele plaatsen Mazzaze Dagen en nieuwe events komen eraan!

Mazzaze dagen

Binnenkort is er weer het speciale Revief Mazzaze massageweekend.

Speciaal voor vrouwen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Vrouwen die de aanrakingen van massage willen gebruiken om verder te helen. Om aanrakingen weer een positieve energie te laten zijn. Om aanrakingen met de regie in eigen hand te beleven.

Het eerste weekend was in december 2017 en dat was een groot succes. De kleine groep deelnemers heeft er enorm van genoten en grote stappen gemaakt. Er was blijdschap en confrontatie, veiligheid en eigen regie met veel aandacht voor persoonlijke wensen. De evaluatie van dat weekend werd door de deelnemers beoordeeld met een dikke 9! Hoe trots zijn wij daarop? Zó trots dat we ermee doorgaan! Het volgende weekend staat gepland op 14-15 april en er zijn al aanmeldingen van vrouwen die er de eerste keer ook bij waren.

Wij weten hoe helend massage in een veilige bedding kan zijn. Daarom doen we dit ook. We weten uit eigen ervaring wat het betekent als misbruik in je rugzak zit. We weten hoe pijnlijk en lastig het op onverwachte momenten kan zijn. We weten ook, mede door massage, dat je kunt werken aan de heling van het misbruik.

We nodigen alle vrouwen met een verleden met seksueel misbruik uit om de stap te wagen. In het diepe te springen waar je opgevangen en begeleid wordt en zelf de regie houdt. Om te genieten van het samenzijn met andere lotgenoten en de herkenning te ervaren.

Voor prijzen, info en aanmelden, zie de aanmeldpagina.

De Dag van het Misbruikte Kind

De voorbereidingen voor De Dag van het Misbruikte Kind zijn inmiddels in volle gang. Deze dag zal 15 september 2018 plaatsvinden. De locatie is wederom in Driebergen bij Landgoed de Horst. Er zullen workshops zijn en ruimte voor herkenning en erkenning. Meer informatie volgt spoedig.

Krachtig verder na seksueel misbruik

Rineke Baan van Belief en Beleef organiseert dit jaar wederom het halfjaar traject. In dit traject maak je kennis met verschillende methodieken. Enkele methodieken die aan bod komen zijn dramatherapie, rouw- en verliesbegeleiding en beeldend werk. Het traject zal starten in september/oktober 2018.
Halfjaar traject

Ook heeft Rineke een boek geschreven: Samen Werken Aan Herstel. Dit boek is geschreven vanuit haar eigen ervaring als lotgenoot en als therapeut. Aan de hand van zeven duidelijke tips laat ze zien wat je kunt doen om iemand bij te staan op weg naar herstel na seksueel misbruik.
Het boek is gratis te downloaden via onderstaande link.
Download hier het boek

Eerste landelijke TIP conferentie

15 juni 2018 zal de eerste landelijke TIP conferentie (Trauma informed Practice) plaatsvinden in Amstelveen. Deze conferentie is bedoeld voor psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, (huis)artsen, psychologen, verpleegkundigen, agogen, onderzoekers, bestuurders, beleidsmakers en overige belangstellenden. De conferentie zal gaan over de volgende vraag:Vroegkinderlijke traumatisering, psychiatrische stoornissen en suïcidaal gedrag bij adolescenten en volwassenen: wat te doen?”. Voor meer informatie kun je kijken op de site van CELEVT.
CELEVT TIP conferentie

#ikluister Helden Wandeling

16 juli t/m 13 augustus wordt de #ikluister Helden Wandeling georganiseerd. Deze wandeling is een sponsoractie om de ‘Helden van seksueel misbruik Award’ te bekostigen. De ‘Helden van seksueel misbruik Award’ is in het leven geroepen om mensen te erkennen die geheeld zijn van seksueel misbruik. Je kunt je held aanmelden op de website van Ivonne Meeuwsen/hulpverlening na seksueel misbruik. Wil je jouw verhaal vertellen, geef je op voor de ochtend wandeling! Ivonne en Agnes zouden het gaaf vinden als er veel mensen mee zouden lopen. Ook kun je doneren om deze prachtige actie mogelijk te maken.

https://hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/help-helden-awards/

En als je wilt kun je onderstaande flyer verspreiden.

flyer #ikluister Helden Wandeling

Krachtdag

Hanny Lynch, ervaringsdeskundige hulpverlener, organiseert jaarlijks de Krachtdag. Dit is een dag voor overlevers van seksueel misbruik en hun partners en naasten. Dit jaar zal de Krachtdag plaatsvinden op 7 april in Utrecht. Er zullen sprekers zijn, workshops, muziek en een lekkere lunch. Deze dag biedt je een kans om in contact te komen met gelijkgestemden.
Krachtdag 2018

Christelijke informatiedag seksueel misbruik

Zaterdag 28 April is er in Nijkerk een informatiedag voor christenen. Er zal een lezing zijn door dhr R. Oost, over wat misbruik met je doet. En een lezing van Ds G van den Brink over vergeven. Je kan je opgeven via www.christelijkeinformatiedagseksueelmisbruik.nl