#MeTooincestNL gelanceerd

Amsterdam, Barneveld – Op 20 januari is hashtag #MeTooincestNL gelanceerd. Nederland komt in navolging van Frankrijk ook naar buiten met getuigenissen over incest binnen de familie.

Initiatiefnemers zijn Revief (lotgenotenorganisatie voor mensen die in hun kinderjaren misbruikt zijn) en CELEVT (organisatie in de GGZ waaronder de Trauma Academie voor opleiding van GGZ-professionals). Allebei de initiatiefnemers, Therese Bravenboer en Martijne Rensen zijn zelf vanaf hun vroege kinderjaren slachtoffer geweest van incest binnen de familie. Zij staan voor vele mensen in Nederland.

Camille Kouchner, auteur van het boek ‘le Famille Grande’ verwoord:

Ik heb het geschreven uit naam van iedereen die geraakt wordt door incest. Het is een geheim in een familie die op iedereen drukt.

Het boek is het best gelezen boek in Frankrijk van de laatste tijd. Na de lancering van #MeTooinceste afgelopen zaterdag melden zich al ruim 1000 mensen op social media.

Met de #MeTooincestNL hopen ze de discussie hierover weer op gang te brengen en de omvang van het probleem duidelijk te maken. Therese Bravenboer en Martijne Rensen pleiten al jaren voor meer preventie van incest en betere behandeling van mensen die in hun kinderjaren slachtoffer waren van incest. Het probleem van incest in de familie en de gevolgen daarvan op latere leeftijd, zowel voor de getroffene zelf als voor de omgeving, is onderbelicht. Bravenboer en Rensen hopen dat #MeTooincestNL daar verandering in brengt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.