Unbreakable 2017 wordt voorjaar 2018

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: project Unbreakable medio november… Om diverse redenen heeft stichting Revief helaas moeten besluiten Unbreakable dit jaar uit te moeten stellen naar maart 2018. Project Unbreakable heeft inmiddels 5 provincies aangedaan en in maart 2018 is de provincie Friesland aan de beurt. Inschrijven voor dit bijzonder mooie project kan vanaf medio januari 2018. De exacte datum, tijden en locatie maken we in januari bekend.

Voor vragen kun je mailen naar: info@revief.nl.

Project Unbreakable

Een uitspraak van een deelnemer:

Project Unbreakable heeft meer voor mij gedaan, dan jaren therapie”

Ieder project kost geld en dit jaar hebben wij speciaal voor dit project o.a. een financiële ondersteuning gekregen van Venwoude Levensschool. Venwoude Levensschool staat voor persoonlijke ontwikkeling en organiseert hiervoor regelmatig trainingen en opleidingen op Centrum Venwoude in Lage Vuursche. Het idee achter project Unbreakable zien zij als een grote stap in de persoonlijke ontwikkeling en de daaraan gekoppelde heling van slachtoffers van seksueel misbruik. Ieder jaar keert Venwoude Levensschool vanuit hun Project van je Hart een bedrag uit voor een project waar het hart warm van wordt en dit jaar is Stichting Revief bedeeld met een mooi bedrag, waardoor we de deelnameprijs per persoon laag kunnen houden. Wij zijn Levensschool Venwoude zeer dankbaar voor het geschonken bedrag.

Trainingen Venwoude Levenschool

Op www.venwoudelevensschool.nl kun je nalezen wat voor opleidingen en trainingen bij Venwoude Levensschool te volgen zijn.

Een uitspraak van een cursist bij Centrum Venwoude heeft gevolgd:

Dankzij De Opening en ademtrainingen op Venwoude ben ik een ander mens geworden. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, kunnen ontdekken wie ik ben en wat wil. Ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd en lijf”

En toen was het zover…

Naamloos2En toen was het zover. Het weekend voor mijn opname. Onverwachts nog weer vroeger dan gepland. Ik had de tijd genomen om mijn familie en vriendinnen op een goede manier nog een keer te spreken. Het was erg gezellig om de bloementjes nog even buiten te zetten en vooral niet te denken aan wat er maandag allemaal te wachten staat.. ( VERMIJDING!) Zondag heb ik echter enorme hoofdpijn, zou het de spanning zijn? Raar, vind je ook niet?

Mijn leven bestaat eigenlijk al 8 jaar uit…

ThinkstockPhotos-484731966 copyMijn leven bestaat eigenlijk al 8 jaar uit bergen en dalen, echt super vermoeiend natuurlijk dat kan je je wel voorstellen. Mijn eerste opname was in 2009. Niemand wist van mijn geheimen, totdat ik ze niet meer alleen kon dragen. Zo ben ik al jaren aan het bergen beklimmen. Ik ben in 2010 een behandeling aan gegaan maar dat was niet op trauma gericht, wel heel erg nuttig overigens. Verder heeft nooit iemand mij echt behandeling willen bieden binnen het grote GGZ land want dat kan je niet aan. Helaas ging het vorig jaar helemaal mis en kwam ik na vele omzwervingen (voor een periode) op een PAAZ terecht totaal uit de richting van waar ik vandaan kom, en dat heeft nieuwe inzichten gebracht.

Daar stond ik dan..

FullSizeRenderDaar stond ik dan: totaal niet op mijn gemak. Ik wou me verontschuldigen voor dat ik het lef had om me hier te vertonen, dat ik ieders tijd verspilde. Stuur me alstublieft weer weg, dacht ik, voordat ik het nog ongemakkelijker maak voor ons allemaal. Wat moest zij nou met mij? Dit behoort totaal niet tot mijn capaciteiten. Ik ben geen klassieke schoonheid met een symmetrisch gezicht en een perfecte kaaklijn. Op foto’s sta ik altijd verschrikkelijk. Ik schaamde me diep dat ik toch was ingegaan op Ruben’s voorstel.

Wat wijze lessen

Blog_MariskaDe lezers die mij ook persoonlijk kennen, weten dat naast schrijven, lezen een belangrijke plek in mijn leven inneemt. Dit is niet de plek om uitgebreid uiteen te gaan zetten waarom ik zo graag lees of wat in mijn optiek de meerwaarde van lezen is, maar ik wil in deze blogpost wel graag aandacht geven aan enkele van de lessen die ik al lezend geleerd heb.